Het doel van dit artikel is om inzichtelijk te maken hoe vitaal water bijdraagt aan uw welzijn. Daarnaast wil ik vanuit mijn eigen ervaring iets vertellen over de energetisch/geestelijke werking van de vitaliser die ontwikkeld is door Boudewijn Leliveld. Verder gaat het over hoe de vitaliser er aan kan bijdragen dat meer vanuit je gevoel gaat leven. Ik wens u veel leesplezier, Harmen Uijttewaal Water wordt datgene waarmee het in contact komt Een steen verandert als je er een stuk afhakt.
↧
Werking van water vitaliseren
↧
Hersenonderzoek: reclame verandert perceptie merk
Sanoma Media onderzocht samen met neuromarketing-bureau Neurensics het effect van reclame op attitude en gedrag, middels fMRI scanning in het menselijk brein. Wat blijkt: reclame verandert onze kijk op merken. Lees Meer over: Hersenonderzoek: reclame verandert perceptie merk.
↧
↧
9 van 9 Steun de strijd tegen borstkanker
Dit jaar opent het Kidzcollege voor de zesde keer haar deuren voor kinderen uit groep 8 van basisscholen uit de regio. Het programma start op 4 april en eindigt op 20 juni 2012; de kindercolleges vinden op woensdagochtend plaats. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend en actueel: van dialecten en taalcultuur tot het voorspellen van ziektes, van het opwarmen van de aarde tot de macht van merken, en van robotica tot hersenonderzoek.
↧
Japan blank Azerbaijan in World Cup warm-up
Asian champions Japan whipped Azerbaijan 2-0 in a friendly at home Wednesday to boost their morale before opening their final World Cup qualifying campaign next month. Borussia Dortmund midfielder Shinji Kagawa, now hunted by Manchester United, opened the scoring just before half-time and Stuttgart striker Shinji Okazaki made it two up near the hour mark.
↧
Navigatie en het brein
'Als kind op vakantie naar de Achterhoek, dat was het hoogtepunt van de zomer. Maar als we met de auto bij het vakantiehuisje aankwamen, dan was de wereld soms zomaar een kwartslag opzij gedraaid. Alles was anders dan ik me herinnerde. De plek die ik zag was niet de plek waar ik wilde zijn. Dan ging ik naar de badkamer en draaide ik rondjes, net zolang tot de wereld weer de juiste kant op was gedraaid.
↧
↧
Michael Bradford | Break Through! | Workshop 9 en 10 juni Amsterdam
De afgelopen 25 jaar heeft Michael meer dan 20.000 mensen over de hele wereld geholpen om vrij te worden. De hoeveelheid healing en transformatie die mogelijk is in deze workshops is verbazingwekkend. Wat jij uit de workshop haalt, hangt primair af van je openheid en bereidheid om deel te nemen. Klik hier om kaarten te bestellen.
↧
Nobelprijswinnaar Geneeskunde spreekt op studentencongres ISCOMS in UMCG
Op 7 juni spreekt professor Mario Capecchi op het International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS) in Groningen. Capecchi ontving in 2007 de Nobelprijs voor de Geneeskunde voor zijn onderzoek naar genmodificaties in muizen. Tijdens ISCOMS kunnen studenten hierover met hem in gesprek. ISCOMS vindt dit jaar plaats van 5 t/m 8 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen.
↧
'De tweedeling tussen vmbo en de rest bestaat niet'
VPRO Thema gaat deze week de vooroordelen over het vmbo te lijf. Sociologe Rineke van Daalen (UvA) doet hetzelfde door uit te zoeken wat je met een vmbo-opleiding allemaal kunt. Het vreemdste beroep dat ze is tegengekomen is human technologist, vertelt Rineke van Daalen terwijl ze een lijst met beroepen tevoorschijn haalt. Ze leest voor: het werk van deze persoon is erop gericht om het leven van mensen aangenamer te maken.
↧
Neuroscience levert bewijs: betere relaties tussen klant en bureau leidt tot hogere effectiviteit
Een van de meest opvallende presentaties tijdens de conferentie "My message in your brain" " kwam van Frank Schuring, organisator en directeur van Apraise. Hij bouwde voort op de inzichten die tijdens de conferentie werden gepresenteerd, met name op het verhaal van David Rock. Als eerste spreker die dag sprak Rock over leadership & neuroscience. Kort samengevat: "the brain is constantly trying to minimize danger (threat) " and maximize reward. We can motivate people by using threat or reward.
↧
↧
Heteroman 'bang' voor streling man
Heteroseksuele mannen ervaren een streling of aai door een andere man als beangstigend. Dat blijkt uit Nederlands hersenonderzoek.
↧
Heteroman bang voor streling door andere man
Mannen die heteroseksueel zijn ervaren een aai of streling door een andere man als beangstigend. Dit blijkt uit hersenonderzoek van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN-KNAW) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). In het onderzoek werden mannen over hun been gestreeld door een vrouw. De ene helft van de mannen kreeg hierbij een filmpje te zien waarin een vrouw hen streelde, de andere helft zag een filmpje waarin een man hen streelde.
↧
Heteroman bang voor streling door man
Heteroseksuele mannen ervaren een streling of aai door een andere man als beangstigend. Dat blijkt uit hersenonderzoek van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN-KNAW) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Bij het onderzoek werd gekeken naar de hersenactiviteit van heteroseksuele mannelijke proefpersonen die in twee verschillende situaties sensueel over hun been werden gestreeld.
↧
Heteroman vindt streling andere man vies
Heteroseksuele mannen vinden het maar niks wanneer ze gestreeld of geaaid worden door een andere man. Dat blijkt uit hersenonderzoek van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN-KNAW) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Bij het onderzoek werd gelet op de hersenactiviteit van heteroseksuele mannelijke proefpersonen die in twee verschillende situaties heel sexy over hun been werden gestreeld.
↧
↧
Hetero mannen ervaren streling van andere man als beangstigend
Mannen die heteroseksueel zijn ervaren een aai of streling door een andere man als beangstigend. Dit blijkt uit hersenonderzoek van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN-KNAW) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).
↧
Blijf van me af!
Blijf van me af! Uit hersenonderzoek van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN-KNAW) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) blijkt dat hetero mannen een streling of aanraking van een andere man als beangstigend ervaren. Het onderzoek bleek echter niet heel erg objectief. Waarschijnlijk werd het uitgevoerd door alleen hetero mannen zelf, om zichzelf te kunnen bewijzen.
↧
Psychopathie-patiënten zijn niet gevoelloos
Mensen met psychopathie kunnen wel degelijk meevoelen met de emoties van anderen. Zij moeten daartoe echter wel een gerichte instructie krijgen. Dat zij in de praktijk vaak zo weinig empathie tonen, komt volgens de Groningse psycholoog Harma Meffert mogelijk omdat zij zonder zo"n instructie onvoldoende in staat zijn om hun aandacht op anderen te richten.
↧
Halszka Jarodzka geeft lezing Augen als Fenster zur Seele
Op zondag 17 juni 2012 geeft dr. Halszka Jarodzka, onderzoeker bij CELSTEC, een lezing bij het Discovery Center Continium in Kerkrade. De lezing is in het Duits en heeft als titel Augen als Fenster zur Seele (Ogen als vensters op de ziel). De lezing wordt georganiseerd in het kader van het jaar van het brein. Het oog Oogbewegingen vertellen ons iets over processen in het brein. Als we die oogbewegingen registreren dan kunnen we conclusies trekken over wat er gebeurt in het brein.
↧
↧
Frank Groot: "Patronen herkennen vormt de start voor patronen doorbreken"
Organisatieontwikkelaars citeren graag Einstein. En dan vooral deze waarschuwing: 'We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.' Ook Frank Groot gebruikt ze als motto bij zijn boek 52 patroondoorbrekende denktechnieken voor managers ('Voor besluitvorming en visieontwikkeling in teams').
↧
Hersenonderzoek, altijd populair toch?
Iedere dag een gezond weetje.
↧
De Ware Liefde bestaat echt
'De ware liefde bestaat echt: Wat hersenonderzoek onthult over de klik, de kus en al het andere' is de titel van de lezing die wetenschapsjournalist Mark Mieras op zondag 17 juni van 14u-15u uur houdt in het Auditorium van het Gemeentemuseum Den Haag. Hoe werkt liefde? Wat gebeurt er in je hoofd wanneer je iemand leuk vindt, vlinders in je buik voelt, de liefde bedrijft, je aan iemand hecht, jaloers wordt? Wetenschappelijk onderzoek werpt steeds meer licht op dergelijke vragen.
↧