Quantcast
Channel: Nieuws van hersentraining.startpagina.nl
Viewing all 295 articles
Browse latest View live

Ochtendmensen doorgaans gelukkiger dan avondmensen

$
0
0
dinsdag 12 juni 2012 14:31 Nieuw onderzoek wijst er op dat ons dagritme grote invloed heeft op ons geluksgevoel. Ochtendmensen ervaren meer positieve gevoelens dan hun tegenpolen en voelen zich gezonder. Dagelijkse verplichtingen komen doorgaans niet overeen met het ritme van een avondmens Deze Speciale Editie Ons Brein geeft alles weer over onze hersenen. Hoe ze werken en hoe u ze scherp houdt.

Ochtendmens is doorgaans gelukkiger dan avondmens

$
0
0
dinsdag 12 juni 2012 14:31 Nieuw onderzoek wijst er op dat ons dagritme grote invloed heeft op ons geluksgevoel. Ochtendmensen ervaren meer positieve gevoelens dan hun tegenpolen en voelen zich gezonder. Dagelijkse verplichtingen komen doorgaans niet overeen met het ritme van een avondmens Deze Speciale Editie Ons Brein geeft alles weer over onze hersenen. Hoe ze werken en hoe u ze scherp houdt.

'Oplossing tegen straling mobiele telefoons'

$
0
0
Het televisieprogramma Zembla heeft het onderwerp 'straling veroorzaakt door mobiele telefoons' weer op de agenda gezet. Eerder al namen Europese landen maatregelen tegen dit gezondheidsrisico, maar Nederland houdt zich nog steeds afzijdig. Volgens gezondheidswinkelketen G&W is er een oplossing beschikbaar. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vorig jaar de blootstelling aan straling van mobiele telefoons als 'mogelijk kankerverwekkend' aangeduid.

Michael Bradford | Break Through! | Lezing 19 juni | workshop 22 en 23 juni Zeist

$
0
0
De afgelopen 25 jaar heeft Michael meer dan 20.000 mensen over de hele wereld geholpen om vrij te worden. De hoeveelheid healing en transformatie die mogelijk is in deze workshops is verbazingwekkend. Wat jij uit de workshop haalt, hangt primair af van je openheid en bereidheid om deel te nemen. Klik hier om kaarten te bestellen.

Oorzaken langstuderen onderzocht

$
0
0
Stages in het buitenland en sport hebben geen invloed op het uitlopen van de studie, een studiekeuze gebaseerd op salaris en studiebegeleiding...

Lichaamsbeweging kan mogelijk geheugenproblemen bestrijden

$
0
0
PromotieDhr. M.W. Marlatt/ NeurobiologieActivity- and pharmacology-dependent modulation of adult neurogenesis in relation to Alzheimer's disease In de hersenen van een volwassen mens zijn stamcellen aanwezig. Deze delen zich om nieuwe neuronen te produceren. Dit proces heet neurogenese, en speelt een belangrijke rol bij verschillende hersenprocessen.

'Hersentraining verlicht depressie'

$
0
0
Een training waarbij mensen hun hersenactiviteit leren beheersen, kan helpen bij het behandelen van een depressie. Dat schrijven onderzoekers van Cardiff University in PLoS One. Acht depressieve proefpersonen ondergingen MRI-scans. Terwijl ze aan positieve dingen dachten, konden ze zien hoe hun hersenen daarop reageerden. Na vier sessies zagen de proefpersonen een duidelijke verbetering ten aanzien van hun depressie.

Permanente oplossing tegen straling mobiele telefoons

$
0
0
AMSTERDAM - Er is veel ophef in de media over de straling veroorzaakt door mobiele telefoons. Europese landen hebben al maatregelen genomen, maar Nederland houdt zich nog steeds afzijdig. Dankzij een van de grootste gezondheidswinkelketens, de G&W, is er een oplossing beschikbaar die uitkomst biedt voor een probleem dat door velen steeds serieuzer wordt genomen, zo meldt G&W.

Lichaamsbeweging als therapie tegen geheugenproblemen?

$
0
0
AMSTERDAM - Uit onderzoek van promovendus Michael Marlatt van de Universiteit van Amsterdam (UvA) blijkt dat lichaamsbeweging mogelijk ingezet kan worden als behandeling tegen geheugenproblemen. Marlatt toonde aan dat lichaamsbeweging bij muizen neurogenese in de hersenen stimuleert. Dat is het proces van zich delende stamcellen waaruit nieuwe zenuwcellen worden gevormd.

Veertien Vidi toekenningen op ALW terrein

$
0
0
Veertien ALW-onderzoekers ontvangen een Vidi subsidie. Hieronder volgt een overzicht op alfabetische volgorde van deze gehonoreerde onderzoekers, met vermelding van naam van de universiteit of het instituut waar ze hun onderzoek willen uitvoeren. Let op, de onderzoekers hoeven pas na de toekenning definitief te kiezen voor een universiteit of instituut.   What makes a parasite tick? Dr. R.

"Psycholoog en huisarts samen in spreekkamer"

$
0
0
De Nijmeegse hoogleraar Klinische Psychologie Jan Derksen denkt dat er veel winst te behalen is als huisartsen en eerstelijnspsychologen gezamenlijke spreekuren gaan houden. Hij stelt dat in Trouw. Het dagblad interviewde Derksen naar aanleiding van het verschijnen  van zijn  boek Bevrijd de psychologie afgelopen dinsdag. Wij vroegen  de hoogleraar  om nadere uitleg. U stelt voor om psychologen in de spreekkamer van de huisarts te zetten.

Diabetes Drug Grows Neurons

$
0
0
The drug metformin is used in a range of metabolic disorders, but new research published today in Stem Cell demonstrates its capacity to activate a pathway that promotes the genesis of new neurons in the brains of mice, leading to better performances in a spatial learning test. "It"s gratifying to see it has a role outside diabetes," said Fredric Wondisford, director of the Johns Hopkins Diabetes Research and Training Center, who was not involved in this study.

Pim van Gool nieuwe voorzitter Gezondheidsraad

$
0
0
6 juli 2012 Vandaag is prof. dr. W.A. van Gool door het kabinet benoemd tot voorzitter van de Gezondheidsraad. Op voordracht van minister Edith Schippers heeft de ministerraad het besluit genomen prof. dr. W.A. (Pim) van Gool voor vier jaar te benoemen met ingang van 1 september 2012. Hij volgt hiermee prof. dr. Louise J. Gunning-Schepers op. De functie van voorzitter van de Gezondheidsraad is een deeltijdfunctie (0,7 fte).

Pim van Gool wordt voorzitter Gezondheidsraad

$
0
0
Pim van Gool wordt per 1 september de nieuwe voorzitter van de Gezondheidsraad. Het kabinet heeft hem afgelopen vrijdag op voordracht van minister Edith Schippers van VWS benoemd voor een periode van vier jaar. Van Gool volgt Louise Gunning-Schepers op. Van Gool, sinds 2005 lid van de Gezondheidsraad, blijft naast zijn nieuwe functie verbonden aan het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam waar hij hoogleraar Neurologie is.

Gezondheidsraad heeft nieuwe voorzitter

$
0
0
DEN HAAG - De Gezondheidsraad krijgt vanaf begin september een nieuwe voorzitter. Op voordracht van minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers besloot de ministerraad Pim van Gool voor vier jaar te benoemen, zo meldt het wetenschappelijk adviesorgaan. Pim van Gool volgt hiermee professor dr. Louise J. Gunning-Schepers op.

'Hersenonderzoek of niet, wie hyperactief of motorisch gestoord is heeft daar wel last van'

$
0
0
vk column ADHD is maar deels door een aangepaste omgeving hanteerbaar te maken. Als de maatschappij niet verandert, blijven de problemen toenemen, zegt Malou van Hintum.   Wie de verhalen leest van ouders wier kinderen Ritalin of Concerta slikken, ziet dan ook dat meestal jarenlang allerlei therapieën zijn uitgeprobeerd voordat ze tot medicatie overgaan. Iets wat steeds weer terugkeert in het debat over ADHD - een benaming voor bepaalde gedragssymptomen - is of het een 'hersenziekte' is of niet.

'Brussen, blijf bij je eigen leest'

$
0
0
vk opinie Dat de psycholoog in de praktijk mijlenver verwijderd staat van de psychiater is klinkklare onzin, schrijft Judy Luigjes als reactie op het opiniestuk van Bert Brussen. Met verbazing las ik de column van Bert Brussen: De expertise van Laura Batstra over ADHD is twijfelachtig. De discussie waarbij psychologen de positie tegen pillen en voor therapie vertegenwoordigen en psychiaters de andere kant is al 30 jaar achterhaald.

Nieuwe fase in strijd der seksen: vrouw slimmer dan man

$
0
0
maandag 16 juli 2012 13:17 Een kleine eeuw geleden besloten wetenschappers de intelligentie van de mensheid bij te houden en sindsdien stijgt het IQ van zowel mannen als vrouwen. Dit jaar scoort de vrouw voor het eerst hoger dan de man op IQ-tests. Eerder werd al bekend dat vrouwen hoger opgeleid zijn dan mannen. 'Alles over onze hersenen: Hoe ze werken en hoe u ze scherp houdt.

Wahts: Mannenonderbroeken als high-end modeaccessoire

$
0
0
In Berlijn legde ze de eerste contacten met retailers, nu al droomt Karin Kostense ervan om de leading player te worden in mannenondermode binnen het hogere segment, met haar merk Wahts. Na beursdeelname, met een stand op platform Lock, is een billboardcampagne de tweede stap. "Grote ambities moet je hebben." Al twee jaar speelde Karin Kostense met de gedachte om een eigen ondermodemerk voor mannen op poten te zetten.

Mannetjes zeepaardje baart 1800 kleintjes

$
0
0
Bij dit ras, de hippocampus kuda, baart het mannetje de kleine zeepaardjes. Het is heel bijzonder om te zien hoe dat gaat.
Viewing all 295 articles
Browse latest View live